Proiectul își propune să realizeze o platformă educațională inovativă și să ofere o abordare sistematică de formare și sprijinire a tinerilor care să conducă cu succes propriile business-uri în domeniul agricol. Mai multe cursuri deschise inovatoare și proceduri de instruire vor fi proiectate pentru a preda eficient noțiuni de antreprenoriat, cu precădere în domeniul agricultură. Platforma educațională va utiliza și va folosi metode educaționale avansate bazate pe TIC, precum realitatea virtuală 3D. Acest lucru va contribui la predarea și instruirea inovatoare bazată pe TIC, precum și la evaluare. Profesorilor li se vor oferi moduri noi și mai atractive de predare, prin mediul educațional virtual 3D care va fi dezvoltat. Cursanții vor avea ocazia să învețe mai eficient și să-și îmbunătățească abilitățile în agricultură și antreprenoriat prin utilizarea tehnologiilor avansate TIC (cum ar fi realitatea virtuală), sporind astfel calitatea generală a învățării.
Activitățile didactice desfășurate cu ajutorul realității virtuale 3D pot oferi noi modalități mai eficiente de predare, potrivite pentru domeniul Agro-antreprenoriat și, de asemenea, îi ajută pe tineri să obțină cunoștințe valoroase care să le permită să își pună în practică propriile idei, dezvoltând afaceri de succes în domeniul agricol. În plus, tinerii deja implicați în sectorul agricol pot dobândi cunoștințe avansate prin intermediul cursurilor inovatoare, îmbunătățindu-și abilitățile, productivitatea și, mai ales, calitatea muncii. Indiferent de mijloacele tehnologice utilizate, obiectivul principal al acestui proiect este de a proiecta un curs de pregătire de înaltă calitate, adresat tinerilor interesați să urmeze cariere de antreprenoriat în agricultură. În cele din urmă, vizează îmbunătățirea calificărilor, expertizelor și abilităților cursanților, îmbunătățirea gradului de angajare și asistarea acestora în proiectarea inițiativelor și antreprenorului în sectorul agricol.
Proiectul sprijină studiul pe cont propriu, precum și studiul formal, iar toate materialele didactice din mediul de învățare sunt disponibile ca resurse educaționale deschise (OER), traduse în diferite limbi europene. Mai mult, platforma educațională se concentrează, de asemenea, pe învățare informală, la distanță, bazată pe idei de auto-învățare, pentru a sprijini tinerii cu mai puține oportunități (de exemplu, cei care locuiesc în zone izolate / în sate mici și nu pot beneficia de o pregătire de înaltă calitate).